5. Hogy keresek szállodát, hogy azt kapjam amit tényleg szeretnék?

Nézzük a foglalást. Persze ez sokaknak, akik gyakorlottak a neten már ismerős lesz, viszont hogy miben új a fireflies.com – ha érdekel, hogy tudod használni, keress meg! – mint a többi más foglalóportál, az ebből kiderül. Egyszerűen itt minden van. Mindent egy helyen el tudunk érni a szállástól a repülőjegyig, a múzeumbelépőn át a transzferig. A térképes keresőjét és az egyszerűségét pedig imádom. Bárki tudja használni az oldalt. 14 nyelven működik. És a hét midnen napján 24 órában akár magyar nyelvű hotline vonal is van foglalásunkhoz. A foglaláshoz a voucher és a számla azonnal megjön e-mailben. Ha pedig nem tudunk elmenni, pár nappal az utazás előtt lemondhatjuk a szállásunkat, és visszaadják a 100%-át a pénzünknek (ez a dátum ott van a számlán).

 

Nos, utazzunk!

Először is tudnunk kell hova mennénk. És mikor, valamint hogy hányan. Ezt minden foglalóportálon nyilván megkérdezik. Még az utazási irodák is. Pl. Prága 3 napos keresés így néz ki:

Prága 2 éjre keresés

 

Ezek megadás után jönnek fel a találatok. Nyilván minnél több találat van egy rendszerben, annál biztosabb, hogy igényünknek megfelelőt találunk. Lássuk:

 

Praga 4 5 csillag

 

Szeptember 11-től 13-adikáig 2 felnőttre keresek szállást. Péntektől vasárnapig, reggelivel. Mivel rengeteg a találat (lásd a térképet), szűrök 4-5 csillagosokra. 100 dollár alatt (27.500 Ft jelenlegi dollárárfolyamon 2015. 07. 24) már rengetegből választhatunk. Az ár 2 főre 2 éjszakára vonatkozik.

A pirossal bekeretezett rész pedig azt jelöli, hogy a booking.com-on ha ugyenerre a hotelre keresnénk azonos feltétellel, itt 39 vagy 19%-kal kapjuk meg ugyanazt olcsóbban. És itt jön valami nagyon fontos, fent a legolcsóbban van szűrésnek beállítva. Itt állítsuk át kedvezmény szerintire. És itt vadászhatunk olyan ajánlatokból és árakból, amit el sem hiszünk, míg ki nem próbáltuk!

A hotelek neve alatt pedig a tripadvisor értékelését láthatjuk az adott szálláshelynek. A világ legjobb hotelértékelő rendszerét is beintegrálták az oldalba. Mit jelent ez? Egy adott szálloda soha nem mondta még el a weboldalán, hogy van egy hangos disco a közelben, vagy pályaudvar. Esetleg mint ahogy San Franciscoban majdnem jártam, kiderült elég sok drogos van a környéken a szállodaa mellett, nem messze az Union Square-től. A hotel jónak tűnt, de az ottlévők beszámolóit elolvasva, másikat választottunk. Ez óriási segítség. Ahol sok sok ember kiválónak, jónak értékel egy hotelt, és a szövegükből is sok pozitívum derül ki, oda foglalhatunk nyugodtan. Sőt használható még ez arra is, hogy elolvasva a nevezetességektől és fontosabb, látogatottabb helyekről is infot szerezhetünk másoktól.

 

Praga térkép

Ha megvan a hotel, egyvalamit intézzünk el itthonról (ha repülővel mennénk akkor persze a transzfert is olcsóbb rögtön innen megoldani. Nem nagyon jártam olyan helyen, ahol a taxisok ne próbálkoztak volna… Egy kivételt viszont tudok, Belfastban igazi angol taxival nagyon kellemes kb. 4 órás városnézésünk volt.). tehát a jegyeket vegyük meg előre, amikkel bejutunk a múzeumokba sorbanállás nélkül, vagy a Hopp On Hopp Off buszokra stb.

 

Prága helyi programok

Nos 190 országba juthatunk el itt, kb. 1.200.000 szálláshely közül választva. Ilyen komplex szolgáltatás jelenleg nincs a piacon tudtommal. Ezért és az egyszerűségéért választottam eddig őket, majd 4 év alatt majdnem 100-szor. És soha nem volt problémám, mindig azt kaptam, amit választottam J

A következő levélben lesz egy kis meglepetés azoknak, kik tényleg szeretik vadászni az extrém olcsó ajánlatokat…

 

További információért keress az alábbi elérhetőségeken:

MT reptéren negyzetes

Merényi Tamás

utazásspecialista

info@merenyitamas.hu

+36 70/319-0340