10. nap Potsdam

Reggel ismét kalandosan indult. Berlinben is borús, esős időre ébredtünk. Úgy döntöttünk, elmegyünk Potsdamba. Eredetileg ennek a környékén hajóztunk volna 1 hetet. Nos kimentünk az állomásra, és megnéztük, mikor indul a vonat. Kiderült, 2 percünk van. Tehát rohanás a vágányhoz, jegyvétel, és vonatra felugrás. Szerintem rekordot döntöttünk. Sikerült!

Az út nem volt 1 óra. Az állomáson az info ponton pedig kiderítettük, honnan mennek a sétahajók. Megvettük a választott útvonalra a jegyet, és 25 perc múlva már indult is egy nagy hajó a környék vizein, a kastélyokat megmutatva. 90 perc volt az út, és végre nem kellett gyalogolni.

Sansoussi panoA Sanssouci-t semmiképp ne hagyjuk ki. A parkja csodaszép, és ha nem hétfőn megyünk, akkor még be is mehetünk. A környékén jópár kastélyt láthatunk, kisebbeket és nagyobbakat is. Csodaszépek. Többüket felújítják, de azért látogathatóak. Ha történelemből írom a doktorim, biztos az összes nevét leírom majd, no meg hogy ki mikor élt itt, de bevallom ennyi látnivaló után csak a képeket tudom megmutatni, aki részletesen akarja tudni, az eljön, kér egy audioguide-ot vagy egy idegenvezetőt, és kiokosodik belőlük.

4

Potsdamban hop on-hop off busszal is közlekedhetünk, ami végigvisz a nevezetességeknél. Hasznos, ha már nem visz a lábunk…

Hazafelé az állomásra busszal jöttünk. ABC jegyet ha váltunk, akkor azzal a helyi buszon, és vissza Berlinbe is jöhetünk, a kívánt állomásig. 3,30 euroba kerül, megéri.

 

Ha érdekel téged is, hogy spórolhatsz a szállásfoglalással, hogy szerezhetsz Te is ilyen élményeket, kattints ide, és megmutatom neked is.

MT reptéren könyvemmel

Üdvözlettel:

Merényi Tamás
utazásspecialista

+36 70/319-0340
info@merenyitamas.hu
skype:merko73