9. nap – Vasárnapi lazulás Berlinben

Alexanderplatz Park innA képen balra az Alexanderplatz felirattól hotelünk látható. Az új fényképezővel, állvány nélkül kézből exponáltam. Hihetetlen, mekkora a fejlődés a fotózás terén. Régenmég állványt kellett egy ilyen képhet cipelni…

Összebarátkoztunk az étteremben egy római pasival. Kiderült, nyugalmazott rendőr. Pisaban egy drogbandával vívott harcban megsérült. Így most utazgat a nagyvilágban. A beszélgetés részben olaszul, részben angolul folyt. Valamint a technikának köszönhetően egy fordítógéppel. Sajnos az angolja nem volt túl jó, de így is ide oda adogatva a fordításokat, jól elboldogultunk. Mutattam neki Pécsről is képeket, még az is lehet meglátogat miket. Tetszett neki. Kedves ember volt. Mondanom sem kell, hogy adtam hozzáférést neki is a Fireflieshoz, hogy tudjon olcsóbban utazni legközelebb.

IMG_1581Felmentünk a hotel tetején található panoráma teraszra. Jópár képet csináltam fentről. Amikor nagyon nagy a szél, vagy rossz az idő, akkor nincs nyitva. Egy előnye viszont van, rögtön fell lehet menni lifttel, nem kell órákat sorban állni.

Utána aludtunk egyet. Én a Formula 1 rajtját még láttam, és az utolsó pár kört. Valahogy a végére fel szoktam ébredni. Kicsit tekeregtünk utána a városban. Elmentünk egy hajó állomásra, ahol kiderült, három útvonalon viszik az embereket Berlinben. A háromnegyed órás a legrövidebb, a több mint három órás kör a leghosszabb. Végül egyiket sem választottam, mivel holnap Potsdam a terv. És ott szeretnénk egyet sétahajózni, ahol a természet látható, nem a házak.

IMG_1597Kicsit továbbhaladva a folyóparton, discofényekre és modern zenére lettünk figyelmesek. Egyre több fiatal gyűlt össze egy látszólag elhagyatott helyen. Jó kis bulit csaptak. Voltak elég elvont arcok is… Erról majd a videoban, amit ha hazaérek összevágok láthattok érdekes részeket…

 

 

Ha érdekel téged is, hogy spórolhatsz a szállásfoglalással, hogy szerezhetsz Te is ilyen élményeket, kattints ide, és megmutatom neked is.

MT reptéren könyvemmel

Üdvözlettel:

Merényi Tamás
utazásspecialista

+36 70/319-0340
info@merenyitamas.hu
skype:merko73