Marokkó – Laayoune–Sidi Ifni–Agadír – 7. nap

IMG_2928

 

Útunk az óceánparton vitt végig. Most már közeledünk kiindulópontunkhoz. Laayoune volt túránk legdélebbi pontja. Útközben ilyen „házakat” láttunk rengeteget. Elgondolkodtató, hogy pl. honnan van vizük? Akkumulátorról láttuk megy a parabola antenna. Tévét talán tudnak nézni. Ez pont az ellentettje, mint amit Californiában lehet látni a Pacific Coast Highwayen…

 

Ó a Kis herceg… Saint Exupéry, aki író és pilóta volt, itt írta 1943-ban. Emlékére állították Tarfya-ban ezt a szobrot. Az író elég romos háza is látható itt. A környéket viszont elkezdték felújítani, sétány épül és yachtkikötő is itt. Hamarosan turisták hada lepi el a helyet.

IMG_3004

 

IMG_2932

 

Van hogy a természet visszaveszi az utat. A fél sávot már homokdűne lepi. Az út mellett van pár markoló, és néha megtisztítják. Láttunk beleragadt kamiont is, amit épp ástak ki.

 

 

 

IMG_2975Az út mellett pedig hajóroncsokat is láthatunk. Hogy biztosítási csalás vagy baleset áldozata volt ez itt épp, azt valószínű nem fogjuk megtudni…

 

 

 

 

IMG_2951Azért a homokdűnék az óceánparton megkívántak némi rosszalkodást. Sirályt kergettünk a dzsippel, bementünk a vízbe kocsival, majd a homokdűnéket próbálgattuk. És egyszercsak… beragadt. No el ne higyjétek, hogy kézzel húztuk ki, amikor ott volt a vontatókötél és a másik három terepjáró… Azt pedig nem árulom el, ki vezetett, amikor beleragadtunk.

 

És akkor jött a versenyfutás az idővel. Naplementét a világ 10 legszebb tengerpartjának válaszott parton a Legzírákon szerettük volna tölteni. hogy miért? Kérdés a képek után?

IMG_3058

 

Ja hogy itt a kávézók és házak közötti szűk részen kellett lemenni? Hát ezért mentünk terepjáróval. Visszafelé hogy az őr mit gondolt róla és mit akart nekünk mondani, ha Ti megálltok mondjátok el, mi nem vártuk meg…

 

 

 

IMG_3089

Ezt a képet csak apálynál tudjátok megcsinálni, dagálykor ahol a terepjárók állnak, víz van.

IMG_3125

IMG_3128

Este Agadírba értünk. Fáradtan, de ezt nem kell mondanom már. Este bementünk a Plázsra, ahol sok bár, étterem volt. Az egyikbe beültünk és kaptunk hideg sört. Nem vagyok egy nagy piás, de a sok pornyelésre az egyik legjobb, az biztos. És az étlapon megpillantottam a borsos steaket. Ennyire jól elkészített borsos staket még nem ettem. Ez biztos. Egész bors is volt rajta, friss. Mennyei… Alvás egy Ibis Hotelben.