Sorrentó – 5. nap

IMG_9089

Úton Sorrentó felé – háttérben a Vezúvval

 

Útunk nem várt fordulatot vett. Lett pár napunk, amit igyekeztünk jól kihasználni. Mivel nem tudtam előre felkészülni a környékből – egyántalán nem terveztük hogy ide jövünk – így gyorsan kellett információt szerezni. Ezért is kértünk Wi-Fi-s hotelt. Appstore áruházból töltöttem le jópár alkalmazást az okostelefonomra. Érdemes offline térképeket is letölteni, mert akkor ha nincs internet, akkor is tudunk tájékozódni.

Valamint elég sok alkalmazás van már mind iPhonra, mind Androidos telefonra, ami a látnivalókhoz oda visz, mutat róla képet és pár sort is elolvashatunk róluk. A legjobbak persze amik komplett sétákat kínálnak különböző témakörök szerint pl.:gasztronómiai, kultúrális stb.

Sorrentó távolból IMG_4542

Sorrentó látképe a tenger felől

Sorrentóba foglalt nekünk szállást a Fireflies, így onnan néztük mik a látnivalók. Egy nagy tengerjáró hajóval érkeztünk az öbölbe a Sorrentói-félszigetre. A kikötőben találtunk egy infopontot, így kézenfekvő volt ott megkérdezni hol is van a Hotel Spiecy. Bevallom, semmit nem tudtam még a hotelről sem, Melindára bíztuk, aki azt mondta, tengerre néző lesz a szobánk. Rossz már nem lehet, imádjuk a tengert. Busszal 1.70 euróért iel is vittek minket a hotelünk felé (az árnak később még lesz jelentősége).

IMG_9101

Sorretó és háttérben a Nápolyi-öböl (balra a Vezúvval)

Mivel fent volt a hegy tetején, klasszul láthattuk hogy milyen Sorrentó a buszból. Eldöntöttük, hogy némi pakolás és zuhany után, visszamegyünk a belvárosba.

IMG_9047

 

Szuper éttermek, fagyizók és üzletek vannak a városban. A hely híres a szandál és saru készítőiről. 90-150 euró között igazi gyönyörű lábbelik közül válogathatnak az ide látogató hölgyek.

Nevezetes még a helyí bútorkészítés, intarziás berakásokkal igazi remekműveket láthatunk. Itt már igen mélyen is a zsebbe lehet nyúlni. Viszont bárhova megoldják a szállítást a világba. Láttunk komódot, álló órát és mindenféle asztalokat is. Tényleg szépek voltak.

 

 

Lent: ajándéktárgyal és a Limoncelló, a helyi citromlikör üzlet

IMG_9078

 

IMG_9044

 

 

 

 

 

 

 

 

Eléggé elfáradtunk az esti sétába, 11 felé értünk vissza a hotelbe. A város csak elég kis részét sikerült bejárnunk.

Másnap a hotelben délig pihentünk. Reggel igazán komoly reggeliből válogathattunk. A sütemény kedvelőktől a szalámievőkig mindenki megtalálhatta a számítását itt.

Ismét útnak eredtünk. Már tudtuk hol áll meg a busz, jött is. Próáltunk ismét jegyet venni a buszra, de a sofőr azt monta hogy trafikban lehet csak, amikor próbáltm átadni neki az 5 euróst. Mondtam ez van, jegy nincs. Mosolygott, majd intett hogy mehetünk vele. A pénzt sem vette el.

Egész estig mászkáltunk ismét. Visszafelé nem volt egyszerű megtalálni a buszmegállót. Sajnos a helyiek közül sokan nem beszélnek angolul. Többször is meg kellett kérdezni merre van.

Összepakoltunk még este, hogy másnap korán tudjunk indulni Pompei felé, majd le délre a csizma orra felé.

Ideális kiindulópont egy 1 hetes nyaraláshoz. Közelben az Amalfi-part, könnyű átjutni Caprira, ami megér 1-2 napot, Pompei sincs messze, és itt is időzhetünk napokat. Ha több időnk van, látogassunk el a faművesek múzeumába feltétlen.

Ja és majdnem elfelejtettem. Sok helyen hívnak be fagyit vagy sütit enni. Két ember is állta az ajtóban, és invitált befelé minket. Nem mentem, de amikor továbblépve megláttam egy táblán, hogy 1860 óta készítenek itt fagyit, akkor rögtön visszafordultam. Ennél jobb reklám nem is kell. A hölgy kedves volt, kis kanállal többől is adott kóstolót. Egy karamellás és egy nutallás fagyit vettünk is.

Folytatom…

 

 

Ha érdekel téged is, hogy spórolhatsz a szállásfoglalással, vagy hogy kereshetsz te is komoly pénzt az interneten, kattints ide, és megmutatom neked is. Keress meg akár telefonon is nyugodtan.

MT reptéren könyvemmel

Üdvözlettel:

Merényi Tamás

utazásspecialista
info@merenyitamas.hu
skype:merko73
+36 70/319-0340