Kenya, Tsavo Nemzeti Park – 5. nap

Sarova Hotel éttermének a terasza

Reggel csodaszép helyen a Sarova Hotelben ébredtünk. Egy hibát követtünk csak el, amikor megláttam a fél méteres nyílást a hálón az ágyunk körül, akkor elgondolkodtam rajta, vajon a maláriás szúnyog mennyi idő alatt hat… Szerencsére nem lett baj. Az étterem terasza rögtön az egyik itató mellett volt. Este az elefántok ennyire közel jöttek hozzánk inni. Hihetetlen, hogy a kávézástól 1-2 méterre láthatók ezek a hatalmas állatok. Azt hiszem ha valaki erre jár, akkor itt érdemes pár napot eltölteni.

Mint a mesében… ennél különlegesebb szálláshelyen még nem aludtam.

A recepción volt még egy érdekesség. Egy krétával írható táblán kitették, hogy utoljárra milyen állatokat a park mely részén láttak. Az oroszlántól a zsiráfig, a bivajtól a zebráig látható hogy mi merre látható. És persze a dátum, hogy mikor frisítették a táblát. Így ha valaki valamely vadat még nem látta az egyik szafari során és nem tudta lefényképezni, megnézheti a recepción hogy merre induljon hogy láthassa.

A parkot végig úthálózat szeli keresztül-kasul. Egy része aszfaltozott, de nagyrésze homokos-kavicsos. A parkban több helyen találkozhatunk őrökkel, akik szólnak ha gyorsan megyünk, és vigyáznak arra is hogy ne térjünk le az útról, ne zargassuk az állatokat.

Tsavo East bejáratánál a Nemzeti Park térképénél állok

A reggeli egy közeli csúcson volt, páratlan kilátással. Pezsgővel fogadtak minket és finom reggelivel.

Reggeli a természetben

Útközben következő helyszínünk felé…

Az elefántok annyira megszokták már az autók közelségét, hogy békésen elsétálnak a mikrobuszok között…