Adventi kedvelt úticélok – Pécs, Bécs, Prága

Épp folyik már a karácsonyi készülődés. Mindenki ajándékot vesz, lassan a fadíszeket is beszerzik, kiegészítik. És indul az adventi városlátogatás is. No de hova menjünk, miből választhatunk, mik a kedvelt célok.

Az adventi időszak

(Forrás wikipédia)

Advent a karácsony (december 25.) előtti negyedik vasárnappal – más megfogalmazásban a Szent András apostol napjához (november 30.) legközelebb eső vasárnappal – veszi kezdetét,[2] és karácsonyig tart. Advent eredete a 4. századig nyúlik vissza.[2] VII. Gergely pápa négyben határozta meg az adventi vasárnapok a számát.[3] Advent első vasárnapja mindig november 27. és december 3. közé esik, míg negyedik, utolsó vasárnapja december 18. és december 24. közé.

Advent első vasárnapja három időszak kezdetét is jelenti: a keresztény egyházi év kezdetét, a karácsonyi ünnepkör kezdetét és természetesen az adventi időszak kezdetét.

Az advent szó jelentése „eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele”.[2] A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát. Régebben egyes vidékeken „kisböjtnek” nevezték ezt az időszakot.

 

A Budapesten élőknek nyilván a Vörösmarty tér és környéke vonzó helyszín. Már jó 2 hete kint vannak az árusok, megvan a hangulata. Pécsen is csodaszép a felújított Széchenyi tér. Győri is csodaszép, és nyilván az országban még mondhatnék pár helyet.

Pécs

 

Pécs, Advent a Széchenyi téren – melette a Nádor szálló ablakai a napokkal.

Aki kicsit kimozdulna, pár környező ország ajánlatát összeszedtem. Vannak olyan megyek jövökutak is, ami lehet fiatalon jó, de bevallom Pécsről mondjuk Bécs oda vissza, és ott még egész nap mászkálás, már nem az én asztalom.

Néztem jópár ajánlatot, és megmutatom mit választanék:

Bécs

Nos, itt már többször voltam, tényleg érdemes aki még nem látta rászánni pár napot. Schönbrunni kastély, belváros, és a puncs…

Mennyibe is kerül két éjszaka, hogy jöhetünk ki a legjobban. Az ajánlatokat 2015.12.05-én néztem a foglaló rendszerekben.

Tehát nézzük a nálunk egyik legismertebbnél, mennyi lenne egy 2 fős 3 napos jó helyen lévő hotel.

Screen Shot 2015-12-05 at 12.01.25

Screen Shot 2015-12-05 at 12.01.36

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csodaszép szoba, 4 csillagon közvetlenül a kastély mellett 105 000 Ft 2 fő, 2 éjszaka. Térképen is ellenőrizzük, tényleg közel van e a metró is, hogy utána könnyen mozogjunk.

Screen Shot 2015-12-05 at 12.02.29

Ez azért nem kevés pénz, valljuk be. Lehetne olcsóbb? Vagy tényelg a booking.com a legjobb árú? Hogy lehet még olcsóbbat szerezni? Lehet e egyántalán?

Screen Shot 2015-12-05 at 12.02.15

Itt 502014 Ft. A fireflies.com oldalán. Tehát félár! Hogy lehet ez? Maradhatsz kétszer ennyit is, akkor elkültheted a pénzed, és kétszer annyit tölthetsz kint. Jut idő komolyzenei koncertre, pár múzeumra, és több sétálásra is kényelmesen.

Hogy lehet ez? Ez a svájci cég, amivel én is utazok, rengeteg utazási beszállítóval rendelkezik. A világ legnagyobb és legismertebjei is már a rendszer részét képezik. 1.200.000 szálláshely van benne.

Mondhatod, a fene fog ennyi közül keresgélni, mire találok egy jót. Elárulom, én sem vagyok időmilliomos, a rendszer magától kikeresi a legjobb ár-érték arányút. ÉS azokat kedvezmény szerinti sorrendbe hozza is kb 1 percen belül. Tehát egy foglalásra kb 3-4 percet kell szánni.

Ó ez biztos valami trükk? Másol hogy működik? Vagy csak 1-1 ajánlat van „parasztvakításnak?” Gondolhatnád, de nézzük máshol is.

 

Prága

Screen Shot 2015-12-05 at 12.30.02

Itt 54%-ot tudunk spórolni a fent említett portálhoz képest. És az Intercontinentál ugye az  rendben van.

Screen Shot 2015-12-05 at 12.27.41

De nézzük, mit találhatunk a kisebb pénztárcájúaknak? Lásd fent. 21000 Ft 2 éj 2 főnek már nem is olyan sok. És a tripadvisor hotelértékelő rendszer sem mond rosszakat róla.

Folytatom a következő blogommal újabb helyszínekkel.

 

 

Ha érdekel téged is, hogy spórolhatsz a szállásfoglalással, vagy hogy kereshetsz te is komoly pénzt az interneten, kattints ide, és megmutatom neked is. Keress meg akár telefonon is nyugodtan.

MT reptéren könyvemmel

 

Üdvözlettel:

Merényi Tamás

utazásspecialista
info@merenyitamas.hu
skype:merko73
+36 70/319-0340