Csiangmaj (Chiang Mai)

Népessége kb. 130.000 fő. Thaiföld északnyugati részén, Bangkoktól közúton mintegy 700 km-re északra található. Az azonos nevű tartomány székhelye, amelynek fő termékei a különféle gyümölcsök. A város a kézművesség és művészet központja. Repülővel jöttünk ide, majd Chiang Rai-ba busszal mentünk át, és onnan jöttünk vissza Bangkokba. A környék 300 buddhista templommal büszkélkedhet.

Rengeteg üzlet, étterem található itt. A látványosságok a központban találhatók ha a térképet nézzük a négyzetes vizesárokkal és néha várfalmaradványokkal körülölelt területen belül ha maradunk, ott szinte mindent megtalálhatunk. Mivel közeledik a karácsony és az újév, szépen ki volt világítva jópár utca. még karácsonyfákat is találtunk.

Itt is számtalan templom, sztúpa található. Azért látszik hogy gazdagabbak, rengeteg az arany díszítés még kültéren is. Teszek ide sokféle képet, mindenki döntse el melyik tetszik neki, vagy ha már besokallt tőlük, görgessen csak tovább… Rengeteg mászkálás közepette a jó hírem az, hogy itt is számtalan masszázsszalon várja az embereket, ahol lábmasszázstól a teljes testes masszázsig, fél órástól a két órásig is befizethetünk. Egy órás teljes testes masszázs kb. 3500 Ft volt.

Többen a sportolás miatt jönnek ki. Klubokban befizethetünk thai box oktatásra. Úgy gondolom, ha valaki kevés időt akar szánni az életéből a küzdősportokra, a thai box az egyik legjobb és legeredményesebb választás- tudom braziliában is vannak harcművészeti iskolák, és a dzsúdó is klasz.

Ó és a thai konyha. Imádom. Csípős, vannak zöldségek amiket bevallom fogalmam sincs mik lehetnek, de nekem nagyon bejön.

És hogy mivel lehet közlekedni? Tuk-tuk – alkudozni kell, lehúzósak. Vörös furgonok, amikbe beszállhatunk és elvisznek A-ból B-be. Vagy ki is bérelhetjük őket és akkor mindenfelé visznek minket, megvárnak stb. Az árat jó egyeztetni. A végén úgyis mindenféle ürüggyel többet kérnek. ehetünk robogóval is, a bukósisak kötelező – büntetnek ha nincs. Bevallom abban a forgatagban vezessen aki ott szerzett jogsit, én nem próbáltam egyik országban sem vezetni.

Nagyon sok időnk nem volt, transzfert intéztem és egy minivannal mentünk Chiang Rai-ba. Persze összekombináltam az utat, először a zsiráfnyakúak falujába kértem az első úticélt, majd utána a szállásunkra. ja ez sem drága, valamiért itt a benzinnek normális ára van. nem akarok a politikába belefolyni, de ami Európában van etéren az lehúzás és mindennek a megdrágítása a magas üzemanyagárak által. Ébresztő…