Időutazás Erdélybe

IMG_3675Sok sok éve nem voltam Erdélyben. Egyszer barátaimmal raftingolni mentünk. Bevallom akkor sem sokat láttam belőle, csak a tájat, Herkulesürdő környékét és a hegyi patakot, ami annyira gyors folyású volt, hogy jól össze vissza zúztam magam… Volt egy kellemetlen emlékünk egy rendőrrel, nem nem büntetett meg minket, de az útleveleket „elejtette, amikor kiadtuk a kocsiból” és ki kellett szállni felvenni neki…

Nos megfogadtam, hogy ha pont ellenkező irányba megyek ugyanannyi kilométert, akkor is láthatok szép helyeket, fenyőket, és a kocsim sem esik szét útközben. És eltelt kb 15 év, mire megint úgy alakult, hogy arra kell járnom. Jelzem, szuper autópályát építettek Nics ugyan kész végig, de jól haladnak. És nagy gödör is csak pár volt az úton. Teherautó viszont akadt bőven.

Jól írtam, üzleti útra mentünk. Nézelődni most nem a legjobb idő, mert ugye már a hó is csak bizonyos helyeken van, a fák meg nem zölldeltek/virágoztak ki.

Csütörtök délelőtt indultunk, és késő este értünk oda. 823 km vezetés az elég sok. Igyekeztem betartani a kresz szabályokat a sebesség terén, de azt hiszem pár helyen nem igazán sikerült. Egy kedves levelet kaptam angolul, hogy mikor hol milyen rendszámmal igazán nem túl lassan 🙂 közlekedtem.

Igen, igaza van Lázás Csabának (marketinget sokat tanultam tőle) hogy ha már ráírom a kocsira a weboldalam címét, akkor „viselkedjek”. Nos kedvesen elnézést kértem az illetőtől és jó szájízzel vetettünk véget a levelezésnek.

Nos Hidegség volt a település ahova Hargita Megyébe mentünk. Méghozzá egy ismerős panziójába, a fatányérosba. A környék olyan volt, mintha tényleg száz éveket mentünk volna vissza az időben.

2. nap pénteken jártuk a környéket. Néztük a falusi házakat, templomokat, tájat. És elmentünk az 1000 éves határhoz. A Rákóczi vár sajnos romokban áll. Ez idő mindent megold, a természet visszaveszi ami az övé…

Este találkoztunk ismerősünkkel, akihez kimentünk. Bukarestből jöttek az ő barátai is, két fantasztikus házaspár. Bevallom izgultam, nem tudtam hogy mennyire van bennük a magyarok iránti ellenszenv. Két napon át angolul kommunikáltunk elég sok mindenről. Megállapítom, rendkívül kedves és barátságos emberek voltak.

IMG_3718Este együtt buliztunk, és másnap is elhívtak hogy kiránduljunk velük a hegyekbe.

Tartottam nekik egy utazási és egy üzleti prezentációt is. Utóbbit ők kérték. Meglepődtekl azon, hogy több mint 1 milliárd utazás van külföldre a földön, és hogy 500 milliárd dolláros az online turisztikai piac. Lehet nagy labdával focizni itt…

 

Sok utazási tapasztalatot cseréltünk. Nagyon hasznos volt ez mind előadási tapasztalatból – angolul még sok prezentáció nincs mögöttem…

Este ismét party volt a szálláshelyünkön. Hiába mentünk fel a szobánkba, fél 3-ig fekve hallgattuk a zenét 🙂 Reggel persze 7.kor kelés, reggeli és irány haza. A GPS régen volt frissítve és az új autópályát nem sikerült megtalálni minden esetben…

IMG_8607Visszafelé Segesvárt megnéztük. Felmentünk a hegy legtetejére. Láttuk a fedett lépcsőt, Drakula szülőházát, és sétáltunk az óratorony környékén.
Nagyszeben IMG_3819

Megálltunk még Nagyszebenben. Ott csak rövid séta volt a templom felé és a virágpiacon.

 

Azt hiszem visszamegyünk, amikor zöld a táj és még szebb arcát mutatja majd Erdély.

 

Ha érdekel téged is, hogy spórolhatsz a szállásfoglalással, vagy hogy kereshetsz te is komoly pénzt az interneten, kattints ide, és megmutatom neked is. Keress meg akár telefonon is nyugodtan.

MT reptéren könyvemmel

Üdvözlettel:

Merényi Tamás

utazásspecialista
info@merenyitamas.hu
skype:merko73
+36 70/319-0340