Ismét Róma – 1. és 2. nap

IMG_8949Mivel a hajóra itt tudunk rácsatlakozni, nem lehetett kihagyni hogy ismét lássuk Rómát. Valakinek ez volt az első, van aki már volt. Nem kis feladat hárult rám, másfél nap alatt mutassam meg Rómából amit gondolok. Öt fős kis csapatunkkal első nap 17 km-t gyalogoltunk.
Ketten még nem voltak itt, hárman pedig már voltunk egyszer. Anikó is volt egy csoporttal, meg volt döbbenve hogy miket sikerült látnunk. nem tudom merre vitték őket, de azt mondta na ide egy hétre eljönne ismét…

A teljesség igénye nélkül pár fotó. Bevallom itt hónapokat kellene eltölteni, esélytelen belekóstolni pár nap, de még egy hét alatt is.

– Szent Péter-bazilika (a világ legnagyobb keresztény temploma)

IMG_4189

– Angyalvár (Hadrianus császár síremlékének épült)

IMG_4199

– Az Angyalhíd és angyalai

IMG_4210

– Spanyol lépcső – mivel tatarozzák épp, inkább az előtte lévő kutat fotóztam le

IMG_4259

– Colosseum

IMG_4272

– Trevi-kút

IMG_8987

 

…és a sok sok turista mindenhol

IMG_4348

 

Mivel rengeteg jó leírás található az interneten és számos tényleg jó útikönyv is van Rómáról, nem tervezem hogy sokat írok.

Az ételek kiválóak, az emberek kedvesek, tudom sokan terezik az ideutat (Feri barátom és unokatestvérem Jenő) nekik üzenem, hogy vegyenek már egy fapados repcsijegyet és 2 órán belül ott vannak… Olcsó. Szállásnál érdemes metróútvonal mellettit választani, mert akkor nem kell sokat cipelni a csomagokat.

A város egy része alatt jór csak a metro, mivel mindenhol a leletekbe ütköznének. De a közlekedés jó. Kényelmec cipőt javalok, és mondjuk egy offline térképet egy okostelefonon vagy táblagépen. De ide azt gondolom érdemes idegenvezetőt bérelni akár csak két napra is, mert az ő tudásukkal még színesebb lehet az útunk.

Hajrá, mindenképp bakanicslistás!!!

 

Ha érdekel téged is, hogy spórolhatsz a szállásfoglalással, vagy hogy kereshetsz te is komoly pénzt az interneten, kattints ide, és megmutatom neked is. Keress meg akár telefonon is nyugodtan.

MT reptéren könyvemmel

Üdvözlettel:

Merényi Tamás

utazásspecialista
info@merenyitamas.hu
skype:merko73
+36 70/319-0340