Kenya – 2. nap Nairobi

16 órakor indultunk Dubaiból Nairobiba, Kenya fővárosába. 20 óra körül érkezhettünk meg a reptérre, ahol már várt minket két mikrobusz, amivel végig mentünk útunk során.

Merre is van Afrikában Kenya?

Merre is van Afrikában Kenya?

A reptérről a szállásunk felé ért az első meglepetés, láttunk szabadon 6 zebrát. Ez elég furcsa volt, mert eddig csak cirkuszban vagy állatkertben volt szerencsém találkozni velük.

Nairobiban a szállásunk a központban lévő szuper hotel volt, melybe komoly biztonsági ellenőrzésen, csomagröntgen stb. után tudtunk bejutni. A recepción már várt minket Tamás és Jozi nagy örömünkre – ők előbb érkeztek.

Az első szívás is itt történt a hotelben. Leadtuk a 10 útlevelet, majd megkaptuk a szobakulcsokat. Felmegyünk Takival a szobánkba, majd mikor kinyitjuk az ajtót, látjuk hogy vannak bent csomagok. Tehát valaki már lakik itt. Lemegyek a recepcióra, mondom mi történt, majd a kártyát átprogramozák és megyek az új szobánkhoz. Kinyitom az ajtót és megint van ott valakinek a csomagja… Lemegyek a recepcióra, mondom ha lehet nem nézném meg az összes szobájukat, elmegyünk vacsorázni, majd mire kb. 1-2 óra múlva visszajövünk, adjanak egy másik szobát, ami már tényelg üres.

vacsora a hotelben

vacsora a hotelben

A vacsora fantasztikus volt. Az étterem gyönyörű, a csapat már elég fáradt. Reggel 8-kor indulás. Éjjel gondoltuk megyünk kicsit a városban, de az őrök mondták, hogy itt bizony sehova ha jót akarunk. A turista túl könnyű célpont és ez nem az a város, ahol fehér ember mászkálhat, főleg nem este. Ezt annyira komolyan gondolták, hogy a csapat cigizős része picit próbált odébb állni a bejárattól, és az őrök rögtön szóltak, nehogy messzebbre menünk…

Nos megvolt a vacsora, majd ismét mentünk a szobakulcsunkért. A londinernek mondtam jöjjön velünk. Mosolygós kedves ember volt. Felkísért minket a szobánkba, és nem fogjátok elhinni, de megint volt benne valakinek a csomagja. Még jó hogy nem egy ágyjelenetre nyitottunk rá…

Megint le a recepcióra. A recepciós csajnak most már nem tudtam finoman elmondani, hogy hány óra utazás után még mindig nem akarom végignézni a hotelszobákat… Persze mondanom sem kell, hogy azokat a szobákat ezután persze a valós gazdája nem tudta kinyitni, mert az ő kulcsa már nem volt jó hozzá…

Nairobi Kenya fővárosa, kicsivel több mint 3 millió ember lakja. Afrika 10. legnagyobb városa. Üzleti központok ezrei vannak itt a helyi vállalkozásoknak, de a nagy nemzetközi cégek is itt képviseltetik magukat.

Lefeküdtünk végre hogy pár órát aludjunk, és kezdődjön a kaland…