7. nap Brand – Tropical Island

Nos, nincs nyaralás strand nélkül. Én azt a fajtát szeretem, ahol sok a pálmafa. Böngészve az internetet, megnéztük Berlinben mi a választék. Vagy a környékén. És ekkor rátaláltunk egy igazán különleges helyszínre. Brand – Tropical Island.

Tropical Island felulrol

Ha esetleg nem derülne ki ebből a mérete, akkor annyit mondok, hogy 70.000 m2. Két hőlégballon is röpköd benne a látogatókkal. Van benne gyermekeknek kisebb vízű, és a felnőtteknek kicsit mélyebb. Homokos a vízpartja. Télen is látogatható, mivel ez a része fedett. Viszont 2016 tavaszára elkészül a szabadtéri 35.000 m2-es kiegészítés is hozzá.

 

IMG_1329Van itt minden, éttermektől a bárokig, mindenféle játszótér, olyan igazi élményparkos a gyerekeknek. Persze van Spa és masszázs, szolárium. Üzletek, könyvesbolt, ajándékbolt…

És rengeteg nyugágy. Ami a legfontosabb viszont, hogy itt lehet bérelni szobákat, és itt is tölthetünk pár napot. A háttérben lévő rész, ami látszik a házak, azok mind mind kiadók. Van sátras rész is, mindenféle.

Ez a gyerekenek, de még a felnőtteknek is tényleg a paradicsom. Van egy sétány, amin ha végigmegyünk, olyasmi mintha a dzsungelben haladnánk. Persze a járda meg van csinálva, de mindenféle csodaszép növények, virágok, pálmák között mehetünk. Vannak közelben bárok, tó, ahol halak, teknősök és flamingók is vannak. Mindenfelé madárcsicsergés.

IMG_6711Találtunk egy all you can eat éttermet. Ezek azért jók, mert egy bizonyos összegért, bárhányszor szedhetünk magunknak. A bejáratnál adtak egy gumiórát, amivel lehet bármit fizetni pluszban. Tehát csak odatartottuk a kezünket, és már ehettünk is az étteremben. Mindenféle húsok, kagylók, halak, és persze a zöldségek hozzá. Egy tányér nyers marhahúst, némileg megfűszerezve átadtam a szakácsnak, aki egy nagy fémlapon megsüti. Majd amikor kész, a pincér kihozza az asztalhoz.

Ha megettük, bárhányszor, bármennyit szedhetünk. Beatrix 3 komplett tányér húst evett meg. Némi zöldséggel és gyümölccsel. A kagyló, amit előtte meglocsoltam chillis szósszal, és kesudiót tettem hozzá, majd picit megfűszereztem, isteni lett.

IMG_1354Elutni ide a vasúti pályaudvarról, vagy az Alexander Platzról lehet vonattal (16.8 euro). Az állomásról ahogy kijövünk, már vár is minket egy Tropical Island-os busz, ami ingyen el is visz minket a kb. 5 percre lévő strandra. Ott a belépő 36 euro, ha szauna részt is szeretnénk, akkor 44 euro/fő. Plusz ha bent eszünk vagy iszunk, az rájön. Egy sör 3.8 euro, az üdítő sem sokkal olcsóbb. A koktélok meg 8-10 euro…

Az all you can eat 17 euro volt/fő. És a vanilla öntetes gyümölcsöknek feltétlen hagyjunk helyet a végére!

Hogy megérte e? Nyilván egy Thaiföldön töltött nyaralással vagy egy Karibival nem lehet összehasonlítani. Ha gyermekem lenne, akkor viszont biztos elhoznám ide. Elképesztően jól meg vannak csinálva a játékok. Biztos hatalmas élményt ad a park a szülőknek is, nem csak a gyerekeknek. Van pinpongasztal, röplabdapálya, konditerem, és esténként komoly cirkuszi előadás.

Ha érdekel téged is, hogy spórolhatsz a szállásfoglalással, hogy szerezhetsz Te is ilyen élményeket, kattints ide, és megmutatom neked is.

MT reptéren könyvemmel

Üdvözlettel:

Merényi Tamás
utazásspecialista

+36 70/319-0340
info@merenyitamas.hu
skype:merko73