Chiang Rai / 1 – Long Neck Village

Azt hiszem ez utunk másik fénypontja. Kihagyhatatlan. Ha még lett volna rá lehetőség, ezt a részt bővítettem volna pár nappal. A képeket kiválogatni szinte lehetetlen. Nem sok helyszínen voltunk, de amit láttunk az csoda volt. Kezdem sorrendben. Chiangmajbol indultunk minivannal, és a Long Neck Villagébe mentünk először hogy láthassuk a gyűrűsnyakú nőket a karen törzsből. Ez a hegyi törzs eredetileg Mianmarból (Burmából) származik. Két, egymásnak ellentmondó legenda is létezik. Az egyik szerint a gyűrűk a hölgyeket különlegessé és széppé teszik, ezzel szemben a másik legenda alapján, ezzel csúfítják el a nőket, hogy más törzsek ne akarják elrabolni őket. A gyűrűk súlya így is elérheti akár a 4-5 kilogrammot is! Nem a nyak nyúlik meg, hanem a gyűrű súlya miatt süllyed le a vállrész.

Belépődíj után több falu tekinthető meg egy körséta során. Az útról nem lehet letérni. A falukban árusok vannak, találtunk egy iskolát is, és a házak teraszán az emberek volt hogy bambuszt faragtak, volt aki a csecsemőját ringatta, valaki pedig vigyázott az árujára, hátha vesz egy turista belőle.

Gyerekek az iskolában

Nagyon szeretem látni hogy az emberek miként boldogultak a múltban. Mi már elképzelni sem tudjuk, hogy hogy lehetne földművelésből, kézművességből és halászatból megélni…