Drezda 1. nap

Sziasztok!

Kicsit kalandosan kezdődött kiútunk. Mint mondtam, a programot teljesen át kellett variálni. Mivel nyertünk 1 hetet (a csatornahajózás kimaradt), rögtön ahogy leszáltunk a reptéren Berlinben, megkerestük a buszállomást és lejöttünk Drezdába.

Annak idején a Zwingert, Klagenfurt mellett láttam meg a Mini Mundusban. 1:25-ben kicsinyített mását. Bevallom, a kb. 100 épület közül ez tetszett az egyik legjobban. Azok közül persze, amiket még nem láttam. Mivel nálam az egyik szabály az, hogy mindig új helyekre megyek.

Szóval régi álmom volt ez, és ugye amit Elba Firenzéjének hívnak, az nem lehet tévedés. Röpke 2 óra buszozás után már itt is voltunk. Villamossal jöttünk a hotelig. Az iPad és az előre letöltött térkép nagy segítség. Egyrészt látjuk hol vagyunk, másrész beírva a hotel utcáját, Prager Strasse pont látjuk hogy a villamos hogy közeledik felé, és mikor kell leszállni. Imádom Magamtól úgysem tudnám hol jártunk. A német tudásom pedig hagyjuk… Szerencsére azért angollal itt is elboldogulok. És Beatrix tud németül

Hotel reggelivel belvárosban. Kipakoltunk. Épp ideértünk, amikor leszakadt az ég. Nem kicsit, zengett, sötétebb lett és szakadt. Szerencsére gyorsan abbahagyta. Kerestünk egy közeli éttermet, ahol félig ebédünket, félig vacsoránkat töltöttük – ha az időpontot nézzük, majd beindultunk a belváros felé.

IMG_6378

Először az volt furcsa, hogy mindenhol mennyi ember van. A legnagyobb autócégek elhozták az autóikat, mintha autóvásár lenne egy téren. Másikakon koncertek, kipakolós vásárok, sütödék, gyerekeknek mindenféle játék. Kiderült Drezda napok vannak, azért ez a nagy ünnepi hangulat.

Sétálgattunk a városba addig, míg a lábunk bírta. Este még vissza akartunk menni, de már nem sikerült. Nagy alvás lett belőle.

Az első benyomásom az, hogy az épületek szépek, a főutcát itt is bevették a világcégek márkái. Ami nem tudom mennyire jó. A helyi dolgokat engedném a történelmi részekre, és aki akar az sztem inkább menjen a multik és divat világcégek után külsőbb területeken lévő üzletekbe. Persze tudom, ott van a pénz, ők biztosan megengedhetik inkább ezeket maguknak. Ebbe inkább nem megyek bele.

Mindenhol rend van. Tetszik 🙂

Ha érdekel téged is, hogy lehet olcsóbban szállást foglalni, és hogy engedhetjük meg ezt magunknak, hogy ennyit utazunk, kattints ide, és megmutatom neked is.

MT reptéren könyvemmel

 

 

 

 

 

 

 

 

Üdvözlettel:

Merényi Tamás
utazásspecialista
info@merenyitamas.hu
skype:merko73