Chiang Rai /2

Haladjunk látogatásunk sorrendjében, kezdeném a Blue Temple bemutatásával. Thai néven Wat Rong Suea Ten. Egy modern stílusú épület, mely fő épületét 2006-ban fejezték be.

White Temple – Wat Rong Suea Ten

1997 óta látogatható. Ez Chiang Rai fő látványossága. Kilenc épületből áll. Egyszerűen lehetetlen választani a képek közül. Azok a finom részletek mindenhol, el sem hiszem hogy ezt láthattam…

Black House

Amikor a nyelvi nehézségek és az ostobaság majdnem meggátolta e kép elkészültét… Egy nyugodt ember vagyok, de ezt csak elég erőteljes fellépéssel sikerült látnunk. Történt ugyanis, hogy két taxival közlekedtünk. Megnéztük a Blue templomot, a White templomot, majd amikor már alkonyodott, mondtam vigyenek el minket a Black House-hoz is. A másik taxi sofőre mondta már zárva lesz. (Ez épp ha nem balfékeskedik és nem húzza az időt, már nem lett volna igaz…). Nos mondtam rendben, akkor kívülről megnézzük. Nos ezen a ponton elkezdett a két taxis beszélni thaiul valamiket. majd megint közölte a pasi a másik sofőr, hogy zárva. Mondtam megint rendben, kívülről kell a fotó a könyvemhez. A nő a mi sofőrünk várt, beült a kocsiba, kiszállt a kocsiból, megint beszélgettek stb. Ekkor kezdett elfogyni a türelmem, és mondtam a nőnek hogy ok, befejezte a másikkal a diskurálást, és elindul ahova kértem és ami meg lett beszélve a hotelnél. Beült, megint telefonálgatott, majd kiszállt és odament a pasihoz. Na itt szálltam ki, én is az autóból. Elmondtam a pasinak emelt hangon, hogy elhúzhat a fenébe, a nőnek meg hogy elég volt, üljön be a taxiba és induljon, mert a nap lemegy és még a külső fotó sem készülhet el. Nem érdekel, utána mit beszélgetnek, vége a totojázásnak. Na mint kiderült erre a másik taxi sofőrje megsértődött, a többieket visszavitte a hotelünkbe.

Amikor visszaértünk a hotelbe, mondtam a taxisnak hogy bejön velem a rececióra, utána fizetek. Ott a recepciósnak elmondtam angolul a problémát, és hogy a több mint fél órás parkolóban beszélgetésre nem voltunk kíváncsiak, nem értettem hogy miért nem volt képes elindulni a már leegyeztetett helyszínre. Remélem sikerült neki felháborodásom thaira fordítani, és remélem tanult az esetből a taxis hölgyünk, és a következő turistáknál már felfogja, hogy az utas választja az úticélt, és nem majd egyszer kellene elindulnia… Egyébként pont akkor zárták be a templom ajtót amikor odaértünk, tehát ha nincs az időhúzásuk, akkor még láthattuk is volna… Valamiért a sors ezt nem akarta, kívülről is szép volt azért 🙂

És akkor a szállásunk is megemlíteném – The Legend Chiang Rai Boutique River Resort and Spa, természetesen a Fireflies oldalán keresztül foglalva, ha jól emlékszem kb. 90.000 Ft / nap helyett 22.000 Ft-ért két főre reggelivel… ha valakit ez érdekel hogy foglalhat olcsóbban több mint 5 millió hoteles adatbázisból, nyugodtan keressen meg.

.Azt hiszem sajnálom, hogy egy hetet nem tölthettem el itt, vagy akár vállalnám hogy a következő könyvem itt megírom. Az étterem és az ételek szuper volt, a környezet pedig magáért beszél. Íme:

Mindenképp megérte ez a helyszín is. Ha valakinek Thaiföldre csak pici ideje van, ezt akkor is tegye a programba. Tovább indultunk Bangkokba.