Cascais – Estoril – Belém

Egynapos programként ezt is mindenképp hozzá kell tenni a lisszaboni utunkhoz. Nagyon jó a tömegközlekedés, sűrűn jár a vonat erre.

Cascais

Egy mesés ékszerdoboz. A jacht kikötőtől a várig, a kis kávézóktól a gazdagok villáiig minden megtalálható itt. És persze az óceánpart… hmmm, imádom.

Tengerészeti múzeum

Estoril 

A kaszinójáról híres, itt található Európa legnagyobb kaszinója. Bementünk, regisztráció, megkapjuk a kis plasztik kártyát, és belevethettem volna magam a gépekkel való pénzvesztésbe, de nem olyan neveltetést kaptam, hogy elherdáljam a pénzem, inkább elutazom… Így mivel a gépek használatát sem ismerem – ezt csak nektek vallom be –, az egyik szenvedélyemnek éltem, a Formula–1 idei első versenyének a befutóját megnéztem a nagy projektorokon. Na ezért megérte bemenni. Az emberek arcát nézve pedig mindig megdöbbenek, hogy játszanak, ott görnyednek és nyomkodják a gombokat, várják a csodát vagy az életük végét, nem tudom, de a mosolyt azt nem láttam egyik arcon sem. Lehet az a pénzcsörgéstől jön elő, de annyi szépség van ott a környéken, hihetetlen hogy csak ezt találták…? ☹

Ismerős valahonnan, még ha nem is jártál itt, segítek picit, 007 Bond, James Bond

Belém

Ez már elég közel van Lisszabonhoz, ha nincs sok időtök, akkor ezt mindenképp nézzétek meg. Több látnivaló is van itt közel egymáshoz.

Kocsi múzeum

Szent Jeromos-kolostor (1502-1552)

Felfedezők emlékműve a Padrão dos Descobrimentos

A portugál hajós történelem kiemelkedő alakjait ábrázolja. A „vezető” és legnagyobb szobor Tengerész Henriké, mögötte a többiek (pl. Vasco de Gama). 

Az emlékmű előtti térkövek pedig a régi idők portugál gyarmatainak világtérképe látható.

Kilátás a Vasco da Gama-hídra az emlékmű tetejéről.

Belém-torony (1515–1521)

Mánuel stílusú, késő gótikus erődítmény.