Ki mivel keresi a kenyerét?

Múlt héten jött a Mikulás nálam. Pesten voltam barátommal. Együtt jól elbeszélgetünk útközben. Ő is elintézi a dolgait, én is, és jól eltelik a nap. Van hogy 1-2 tárgyalásra bent maradok a belvárosban, és értem jön ha végez. Most is így történt. Ebédeltünk, kávéztunk egyet. Még ki lehetett ülni úgy a szabadba, hogy ráláthattunk a Dunára.

És amikor visszament a kocsihoz, egy szép piros zacskó várta a szélvédőn. 2 perccel léptük túl az 5 perces türelmi időt. Hibáztunk, 6600 Ft volt. Az ellenőr persze sehol már a környéken. Igaza volt, ezért fizetik. Bizots rengetegen összevesznek vele, így jobb ha lelép…

Elgondolkodtam rajta, hogy vajon hány olyan állas , munka van, amit csak úgy lehet csinálni, hogy valakinek azért bosszúságot okoz, aki csinálja. Vagy ahogy csinálják, nem vidám emberekkel találkoznak. Persze igaza van egy ellenőrnek is, nem vitatom, mert jegyet kell venni.

De ott ha valaki hibázik, el kell tőle venni a pénzét. Nem gondolom hogy legközelebb jobban megjegyezzük az időt. És azt sem, hogy van elrettentő ereje ennek. Persze a mértéken vitatkozhatnánk, dehát úgy van kitalálva a rendszer, hogy valaki jól járjon. És a probléma számomra itt van. Valaki, és nem mindkét fél.

Számomra csak az a jó üzlet, ami nyer-nyer, és remélem sosem kell csinálnom olyat, amiben nem mindkét fél jár jól. Hosszútávon szerintem csak az első működhet. És szerintem csak azt lehet jól csinálni, amit tényleg szeret az ember.

Azt épeszű ember nem szeretheti, hogy valakit megbüntet. Szabály ide, szabály oda, de amit csinál nem pozitív.

 

Amit én csinálok majd 4 éve, azzal úgy gonolom mindenki jól jár. Segítek hogy jobb, szebb helyekre eljuthassanak. Megmutatom legközelebb akár nélkülem is hogy keresgethetik ki a legjobb utazási ajánlatokat. Mindent meg tudok tanítani, hisz több mint 20 éve rengeteget utaztam, és rengeteg helyen voltam. A könyvem is ezért írtam. És ha soha nem is akar azzal utazni mint én, tudom sok hasznos dolgot tud még a későbbiekben is használni.

És igen, sokszor kimondom a tárgyalásoknál, amikor bemutatok a céget, hogy ez nem az adott embernek való, neki erre nincs szüksége. Meg is lepődnek, hogy nem akarom mindenáron eladni. Lehet később jó lesz nekik, de többször látom, hogy nem aktuális. Így nem is adom el.

Akit pedig érdekel, azok megkeresnek, és örülnek ha mind az utazási, mind az üzleti részéről tanulhatnak. Ezeknek érdemes az időm adni. Töbször csak pár ingyen nyaralás jön ki bleőel, mást nem is akanak. De ez sem baj, manapság sokat ér egy klasz nyaralás is. Jómagam is alig várom, hogy mehessek ismét, és egy kis filmmel megint gazdagabb legyen a filmgyűjtemény a youtubon.

 

És akkor legyen egy vidámabb helyszín, ahova sokszor nagyon jó áron el lehet jutni, Madrid. Hogy miért? Sangria, finom ételek, építészeti csodák és Falmencó… Inkább költsétek ti is erre a pénzetek, mint a fürge és leleményes emberekre, akik jegyzetelgetik hol van olyan autó, aminek majd lejárt a parkolócédulája… Ezzel jobban jártok.

Madrid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha érdekel téged is, hogy spórolhatsz a szállásfoglalással, vagy hogy kereshetsz te is komoly pénzt az interneten, kattints ide, és megmutatom neked is. Keress meg akár telefonon is nyugodtan.

MT reptéren könyvemmel

Üdvözlettel:

Merényi Tamás

utazásspecialista
info@merenyitamas.hu
skype:merko73
+36 70/319-0340