Vége a karácsonynak, ötletek két ünnep közöttre

Gondolom mindenki eltelt a sok sok finomsággal és rokonlátogatással. Ez igazi próba sok hölgynek, hogy évvégén főzőcskézzen. Ideje, hogy ők is pihenjenek. Sokan megengedhetik maguknak évvégén, hogy wellnesshotelekben töltsenek pár napot.

Én is voltam párommal és barátokkal-kollégákkal, igaz karácsony előtt két napot Bikalon a Puchner kastélyban. Visszacsöppentünk a Habsburgok korába kicsit.

P1090023Az élménybirtok részét már láttam. Nagypapámnak – amikor majdnem 90 volt már – találtam ki programként. Volt sólyomröptetés, sok régi stílusban épített ház. És mivel meleg volt, egy pofa sör, ahogy anakidején mondta.

Mindig figyelte a madarakat, és mondta melyik milyen. A gólya, fecske, galamb és verében nem jutottam sokkal tovább. Volt a kertjében egy hatalmas gesztenyefa, a faluban a legnagyobb. Egy bagoly lakott rajta, azt is mindig figyelgette és mutatta hol rejtőzik épp.

P1090032Az utazás apropója is épp ebből jött régen, sólyomröptetést és idomított madarat élőben még nem látott. Igazán ennyi kellett az úticélhoz, na és persze az, hogy nagyon ne legyen messze autóval. Rengeteg állat is van, amiket lehet etetni, simogatni. A városban felnőtt gyerekeknek is hatalmas élmény, hogy olyat látnak, amit a városban csak az állatkertben tudnak.

 

P1090089

 

IMG_8167Most, jópár évvel később láttam, mekkora is a hely, milyen hatalmas az élménybirtokon kívüli szállásos rész. Meglepődtem. Kis térképet kaptunk amin lehetett látni mi merre van. Az udvarházban volt a szobánk. Gyönyörűen látszottak a gerendák, nagy franciaágy volt, tévé – bár ez szerintem nem odavaló, jobb lett volna nem elrontani vele a belső enteriőrt. A fürdőszoba is egyben volt a szobával, egy függönnyel lehetett elválasztani.

 

IMG_8166Két helyen volt wellnes rész. Egyikben a gyerekek is bemehettek, a másik a pihenni vágyóknak volt. Bevallom, ennek nagoyn örültem. A gyerekeknek az élmény ha ugrálhatnak, sikongathatnak, szivacslabdával dobálózhatnak és fröccsölhetik egymást. Nekik ez a boldogság.

Aki pihenni akar és a párjával megy, olvas a szaunázások közben vagy gondolkodik, annak ott volt a másikhely. Emiatt ez is nagy vonzereje ez a helynek. Csendes nyugalmas ha úgy szeretnénk.

Az éttereben is mind a vacsora mind a reggeli abszolút megállta a helyét ha lehet így kifejeznem magam. A pincérek udvariasak és kedvesek voltak. a Becsekolás is gyors volt, pedig tele volt mindkét parkoló.

Úgy gondolom nyáron is visszatérünk egyszer, amikor a kinti medencében is meleg a víz és lehet napozni. Meg jópár szép képet készíteni a környezetről is. És a lovagi játékokat is megnézném, ami sajnos rég elmaradt.

Vigyétek el ti is szüleiteket, nagyszüleiteket, amíg megtehetitek, örülni fognak neki és ti is ha visszaemlékeztek majd rá…

 

Ha érdekel téged is, hogy spórolhatsz a szállásfoglalással, vagy hogy kereshetsz te is komoly pénzt az interneten, kattints ide, és megmutatom neked is. Keress meg akár telefonon is nyugodtan.

MT reptéren könyvemmel

Üdvözlettel:

Merényi Tamás

utazásspecialista
info@merenyitamas.hu
skype:merko73
+36 70/319-0340